Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Riecine Rosso Toscana IGT 2013 Forstør

Riecine Rosso Toscana IGT 2015

Ny

Riecine er via sin ringe størrelse en relativt ubesunget topproducent i Gaiole in Chianti, der laver drikkeglade vine på 100 % sangiovese med stor renhed, elegance og virkelig sans for terroir. Vinene oser af Toscana og sangiovese.

Kraftig selektion og grundig markpleje fra Gaiole og Chiantis højest beliggende marker giver sunde vine, der ikke fornemmes tungt ekstraherede men fulde af smag.

 

Riecine Rosso Toscana - også kaldet 'Riecine di Riecine' - er ren sangiovese lavet med udgangspunkt i ekstremt lave udbytter, omkring 20 hektoliter/hektar. Med en høstmængde der svarer til under 1/3 af en normal chianti, er der en naturlig forklaring på, hvorfor dette er ubillig vin.

 

Fra 2015-årgangen både gæres og lagres udelukkende på 'Nomblot-æg' i beton. Denne type giver en optimal cirkulation af vinen i tanken og betonens mikroporer giver en fremragende mikrooxidation.

 

Aromaerne kredser om mørke kirsebær med fremragende dybde med naturlig koncentration og en kølig elegance, hvor vinen aldrig bliver dramatisk. Lagringens mikrooxidation har givet det rette volatile modspil, så frugten fremstår præcis og balanceret og aldrig for meget af det gode. Dette er antitesen til bredskuldret supertoscaner, der nogle gange bliver lige super nok til vore smagsløg. Sammenholdt med fintslebne tanniner betyder det, at man sagtens kan drikkes vinen nu.

 

Vi anbefaler at nyde vinen som madvin med elegante kødretter uden for tunge saucer. Serveringstemperatur: 16-18°.

 drikkes.

 

17,5 (af 20) Jancis Robinson.com

 

"...Terrific intensity and freshness, really intense but without weight or haeavy-handed winemaking. Vibrant, tangy and mouth-watering. Delicious and so youthful"

Advarsel: Sidste enheder på lager!

DKK 389,00

30 andre produkter i den samme kategori: