Yderligere information
Marchesi di Barolo er huset, som "opfandt" Barolo.
Som markise af Barolo var huset leverandør til det
hedengangne italienske hof og stort set alle
toprestauranter af vin i det nord- og mellemitalienske
område. Dengang var rødvine søde, og som de første
til at lancere en tør rødvin, som hurtigt vandt
popularitet, var navnet Marchesi di Barolo for alvor
slået fast, som noget meget eksklusivt. I mange år red
huset på en succesbølge, og tingene fik lov til at passe
sig selv man solgte alle sine varer på navnet. Så sent
som i 1995 strammede man tøjlerne og investerede
mange penge i nyt udstyr til at lave de bedst mulige
vine. Marchesi di Barolo ejer de bedst placerede
marker i hele Piemonte, så det var kun et spørgsmål
om vilje, om man ville placere sig i den absolutte top
i Piemonte vine. Og det ville man.
En drue, man har satset specielt meget på, er Barbera.
De fleste kender vin lavet på denne drue som tynde,
syrerige og ukomplicerede vine med en dejlig duft,
men let smag. Vin man nyder på stedet, men sjældent
tager med hjem. Men siden 1995 har man lavet større
og større vine på denne fremragende drue. Ny teknik,
som temperaturstyret gæring der giver ønologen
mulighed for at lade drueskallerne hvile længere tid i
mosten uden, at vinen bliver bitter, er en af årsagerne
til den nærmest eksplosive kvalitetsudvikling,
Barbera har gennemgået. Fra at være
"fattigmandsvin" er vinene
blevet de mest omtalte og efterspurgte af vinkendere
fra de producenter, som laver dem i den moderne stil.
De kan næsten betegnes som Italiens svar på de
elegante og femine, men alligevel kraftfulde vine,
man får fra Bourgogne i Frankrig.
Paiagal er en enkeltmarksvin høstet fra fem hektarer
beliggende i selve Barolo. Marken er højt beliggende,
sydøstvendt eksponeret. Ideelle forhold for Barbera
druen, som gennem en optimal langsom modning når
at optage en rig karakter fra jordbunden, som er af
medium konsistens, primært bestående af lims