Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Andersen Winery

Enestående rammer. Enestående vine.

Andersen Winery er et dansk vineri beliggende i det enestående landskab omkring Mols Bjerge. Her fremstiller vi mousserende vine i verdensklasse. Vi vælger det ypperste inden for danske frugter, druer og bær og gør dem til smagsoplevelser ud over det sædvanlige.

Et smagfuldt hold

Bag Andersen Winery står vinmager Mads Groom Andersen, madspecialist Frantz Maurice Scott Lundby og iværksætter Morten RinderStengaard. Sammen formår vi at få alle nuancer i spil. Sanserne skal vækkes. Det samme skal nysgerrigheden.



En vigtig del af vores mission er nemlig at inspirere til, hvordan vores mousserende vine kan spille sammen med mad. Typisk serveres champagne før selve måltidet – som noget, der åbner op for sanserne og gør smagsløgene klar. Vores mousserende vine kan serveres som aperitif på præcis samme måde som champagne. Men vi fokuserer også på at skabe mousserende vine, som egner sig særdeles godt til mad på højeste niveau.

Vineriet boblede allerede så småt i 2009, hvor Mads på hobbyplan begyndte at fremstille vin af æbler fra egen have. Et par år senere etablerede han en vinmark for at eksperimentere med mousserende druevine à la champagne.

I 2015 er niveauet blevet så højt, at vi beslutter at øge produktionen. Vi prøver med andre typer frugter og bær. Råvarerne bearbejdes og gæres på forskellige måder. Vi dufter og smager. Vi bliver hele tiden klogere.

Champagnemetoden er udviklet og forfinet siden starten af 1700-tallet. Men én ting er metode, en anden er ingrediens. Hos Andersen Winery bruger vi det, der giver mest mening. Danske frugter og bær har nemlig en perfekt syreprofil, når det kommer til mousserende vine. Derfor bruger vi selvfølgelig de æbler, stikkelsbær, solbær og jordbær, der findes lige udenfor døren til at fremstille mousserende vine i verdensklasse!

Ved at kombinere den traditionelle metode med de fineste danskproducerede råvarer skaber vi innovative produkter, som forener det bedste af det bedste.

Viljen til at overgå os selv

Både champagne og druevine har hundredevis af år bag sig. Side om side med solmodne bær er høstet dyrebare erfaringer. Eksperimenter er blevet til solide teknikker, metoder og comme il faut. Vi lader os inspirere af drueverdenen. Vi bruger metoderne og teknikkerne, men for os handler det ikke om at gøre andre kunsten efter. Det handler om at finde vores egen vej.

Netop på vores breddegrader har vi fantastiske råvarer til rådighed, som kan blive til verdens bedste mousserede vine. De nordiske æbler har fx en hel særlig syreprofil, som giver en fantastisk sprødhed til vinen. På rejsen mod nye og spændende vine vil vi til stadighed overraske ved at kombinere de bedste danske frugter, druer og bær. Det bliver vores bud på en nordiske pendant til den franske champagne.

Håndholdt tålmodighed

Høj kvalitet kommer ikke af sig selv. Hverken når det gælder champagne af franske druer eller mousserende vine af danske frugter, druer og bær. Det er et krævende håndværk.

Først tester og sammensætter vi de mest vinøse sorter. Syre, sødme, aroma og bitterstoffer skal mødes i et samlet udtryk. Så håndsorteres frugten, før vi presser mosten. Flaskerne placeres i kælder, hvorefter vi med håndkraft drejer hver eneste flaske i 21 dage. Efter degorgering tilsættes selve dosagen, hvor sødmegraden bestemmes.

Viser 1 - 5 af 5
  • Vis her
    DKK 249,00

    Frugt/bær: ÆbleType: BrutSort: Ingrid Marie, Jonagold, Belle De BoskoopÅrgange: 2015, 2017Alkohol: 11% vol.Guld ved International Food Contest 2017Vinder af kategorien Mousserende Æblevin ved Dansk Frugtvinskue 2017Bronze ved Asturien Contest, Spanien,...

    DKK 249,00
    På lager
  • Vis her
    DKK 249,00

    Frugt/bær: KirsebærSødmegrad: DouxSort: StevnsbærÅrgange: 2019Alkohol: 10,0% vol.Stevns er en sød mousserende Kirsebærvin. Stevns fremstilles af håndsorterede danske kirsebær af sorten Stevnsbær. De danske kirsebær har optimale betingelser i det nordiske klima, hvor temperaturforskellene mellem de...

    DKK 249,00
    På lager
  • Vis her
    DKK 349,00

    “Toplækker næse og helt bio-bio-agtig i duft med indslag af æble, luksusfad og gærende juice. Meget intens og let cremet med et vidunderligt syreattack. Ugens vinhit.”Rolf Madsen, VineXpressen.dkFrugt/bær: ÆbleType: BrutSort: Ingrid Marie...

    DKK 349,00
    På lager
  • Vis her
    DKK 199,00

    “Masser af cider og stikkelsbær i duft. Enormt ekstraktrig i smagen med et helt utroligt syreniveau. Kun 1,9% alkohol, men enorm vin, hvor jeg nærmest er lamslået over kvaliteten. Høj Genkøbsfaktor!”Rolf Madsen, VineXpressen.dkFrugt/bær: ÆbleType: Doux...

    DKK 199,00
    På lager
  • Vis her
    DKK 249,00

    Frugt/bær: SolbærType: DouxSort: Ben AlderÅrgange: 2015, 2016, 2017Alkohol: 9,0% vol.Guld ved International Food Contest 2018Finalist ved Salling Food Awards 2018Guld ved International Food Contest 2017Guld ved International Cider World 2017Guld ved International...

    DKK 249,00
    På lager
Viser 1 - 5 af 5