Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Taylor's Vintage Port 2017 Forstør

Taylor's Vintage Port 2017

Ny

Gemmevin med 98-100 Parker point.

Din Vinguide (November 2023): 

96 Point (Testvinder): "Koncentreret og meget tæt og intens portvin med mange laf og en flot, kompleks struktur. Virkelig flot vin med en meget lang afslutning"

  • 98-100 Parker Point
  • Opulent og Eksplosiv
  • Tidligste høst siden 1945



Historien om portvinshuset Taylor, Fladgate & Yeatman, nu kendt som Taylor’s, starter i 1692. Det vi i dag kender som Taylor’s, startede i England med en vis Job Bearsley, der drog mod Portugal for at hente vin hjem til sin kro. Dengang var der dog tale om almindelig bordvin, lavet på druer fra det nordvestlige Portugal. I 1720’erne var Job Bearsley en af de første englændere der drog ind i landet, for at udforske handelsmulighederne i den varme Dourodal. Bearsleys søn, Bartholomew, blev i 1744 den første brite til at købe en vingård i Douro. En gård, der stadig er i Taylor’s besiddelse.

Bearsleyfamilien overdrog ejerskabet til en amerikaner, ved navn Joseph Camo. Dette var under Napoleonskrigene, hvor Frankrig var godt på vej mod at invadere Spanien. Derfor ville de engelske virksomhedsejere, gerne af med deres forretninger på den iberiske halvø. Da Napoleon tog både Madrid, og senere nåede til Oporto, strandede en stor last portvin. Det lykkedes de franske tropper at nappe noget af portvinen, men de store fade var for uhandy og besværlige at have med at gøre. Derfor kunne skibene, med den udsøgte last, ligge forholdsvis uforstyrret, men ikke sejle.

Året efter befriede den engelske hær Oporto, og skibet kunne sejle mod England. I de efterfølgende år, var Camo den eneste der turde sejle til England med portvin og cementerede sig som en kløgtig forretningsmand. Han forlod dog firmaet, da han ville prøve kræfter med nye forretningsområder.

Her træder den britiske Joseph Taylor til som bestyrer af firmaet. Taylor der senere hen ville lægge navn til firmaet, blev partner men ejede ikke det hele. Det kom han dog til, og i 1824 fik han muligheden for at købe hele firmaet. Som derefter blev kendt som Joseph Taylor Port & Brandy Merchants. Desværre døde Taylor få år efter, men nåede at udpege John Fladgate og Morgan Yeatman til at overtage firmaet.

DKK 999,00

30 andre produkter i den samme kategori: