Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Groβes Gewächs Forstør

Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Groβes Gewächs

Ny

Vi har aldrig smagt bedre GG fra Ratzenberger: 2019 må være den bedste nogensinde.

 

Weingut Ratzenberger dyrker riesling på drabeligt stejle, sydligt eksponerede parceller dækket med devonskiffer, hvor bl.a. St. Jost marken hæver sig dramatisk mellem Steeg og Bacharach.

 

2019 GG er fremragende hos Ratzenberger, der i Mittelrhein på forbløffende vis har formået at holde 12,5 % alkohol i vinen, så den fremstår drikkevenlig uden at give køb på intensiteten.

Ratzenberger har på forbilledlig vis formået at bruge druernes fenoliske modenhed til en skånsom maceration/skalkontakt uden at udtrække for tunge, olierede aromaer. Et godt syreniveau holder hele pakken i balance, så alt er såre godt.

 

Duft og smag er domineret af intens citrus, hvide blomster med udtalt salte mineraler og derunder et lag af hvid fersken, der giver bredde og fylde til vinen uden at gøre den tung. Vinen er ubesværet tør og meget fyldig med en kilometerlang eftersmag.

 

Serveres veltempereret, som i dette tilfælde er 9-13°.

 

Nyd gerne vinen af rummelige vinglas. Drik den nu i grådige slurke eller glem den i op til 15 år i en god kælder.

 

TESTVINDER  ****** (max) + 96 points Jyllands-Posten

 "Jochen R. har begået en overjordisk smuk version af St. Jost i 2019, intet mindre. Vidunderligt pirrende balance. Glasklar og saftig ind ad en kant. Fuld af pomelo, mandarin, lys karamel, granskud og flintesten. Livlig syre, ekstraktrig, frugt ohne Ende. Storladen vin."

 

JP, Morten Bundgaard, 9/5-2021

 

94 points vinous.com (David Schildknecht)

DKK 349,00

30 andre produkter i den samme kategori: