Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Palmer & Co Champagne Vintage 2012 Forstør

Palmer & Co Champagne Vintage 2012

Ny

Din Vinguide
94 point
FINE Champagne Magazine
95 point
IWSC
96 point
Decanter
98 point

Den sublime årgang 2012 gav tæt på perfekte betingelser i Champagne og resultatet er da også ekstraordinært hos Palmer & Co, som til denne årgang har valgt en blanding af primært Pinot Noir og Chardonnay, med en lille smule Pinot Meunier, udelukkende fra Premier og Grand Cru-marker i Montagne de Reims-området. Vinen hviler mellem 6 og 8 år på gærresterne, og får en skøn ”autolytisk” karakter med noter af toastet brød og nødder. Dosagen er på 6 g/L.

Farve: Dyb gylden.
Duft: Duften er sprængfyldt med herlige noter af toastet rugbrød og surdejsskorpe, ristede hasselnødder, citrus og krudtslam. Her er de autolytiske noter virkelig på spil – og er du gal, det spiller!
Smagsnoter: Smagen er lige så intens og fyldig som duften; igen ristet brød og nødder en masse, grapefrugt, skøn, livlig syre og fine, cremede bobler.

Serveringsforslag: Nyd den afkølet til fisk eller skaldyr, gerne af et glas der er lidt større end den traditionelle flute. Det er bestemt også en vin, som vil udvikle sig flot de næste mange år.

Druer: Chardonnay (50 %) & Pinot Noir (40 %) & Pinot Meunier (10 %)

Flere detaljer

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

DKK 579,00

Yderligere information

Palmer & Co er et Champagne-hus med base i Reims. Firmaet startede som et kooperativ mellem 7 vinbønder i 1947, og Palmer blev hurtigt de fornemme huses favorit når de købte vine og druer udefra til de store cuvéer. Siden er foretagendet vokset eksponentielt og i dag arbejder man med 415 hektar, hvoraf cirka 200 er klassificeret som Grand eller Premier Cru.

Filosofien i vineriet er at finde den perfekte balance mellem tradition og videnskabelige fremgangsmetoder. Fx har Palmer & Co, som noget ganske unikt, taget solera-systemet kendt fra Jerez til sig i Champagne. I 35 år har de brugt det til at give reserve-vinene dybde. Xavier Berdin, ønolog hos Palmer, kalder det “an everlasting blend, the old wine ’educating’ the new, the young wine feeding the old“. Hvert år genopfriskes soleraens øverste ”lag”, bestående af egetræsfade, med vine fra den nye årgang. Senere flyttes denne vin over på tanke af rustfrit stål, hvorfra den bruges som reserve i vine som Brut Reserve og Palmer Blanc de Noirs.

Palmer & Co har desuden en dyb kælder med et særdeles stort lager af ældre vintagechampagner til salg.

30 andre produkter i den samme kategori: