En værdig repræsentant for det sydlige Rhône, der med sin rustikke, krydrede stil er meget velegnet til den kolde tid og de tungere kødretter, der følger med.
Makkerparret Dauvergne & Ranvier har forestået vinifikationen, mens druerne kommer fra Domaine du Grézas, beliggende i Saint Marcel d'Ardèche, meget nær hvor Ardèche-floden løber ud i Rhône. Området er utrolig smukt, men klimaet er varmt og ’jorden’ er ekstremt mager – her er nærmere tale om et grundfjeld af kalksten med et forvitret, næringsfattigt toplag , hvor man kun kan dyrke, oliven, mandler og vin. Brødrene Cyril og Eric Bouchon har her godt 20 hektar tilplantet med Grenache, Syrah og Carignan.
Denne cuvée er domineret af Syrah-druen, der giver vin med en fin, rød frugt og flot kompleksitet, som ved Concours des Vins i Avignon blev belønnet med en sølvmedalje.
Duft og smag har god intensitet med rød bærfrugt, violer, sort peber, lakrids og lidt urter. Stilen er mellemfyldig og tør med en god syre til at balancere helheden, mens det krydrede indtræk præger eftersmagen.
Nydes ved en serveringstemperatur lidt under stuetemperatur: 16-18° synes at være passende for de flestes smagsløg.
Vi kan anbefale Domaine du Grézas Côtes-du-Rhône Villages til en enkel, rustik stegeret; gerne med rodfrugter tilsat rigelige mængder timian, rosmarin, hvidløg og olivenolie. En simreret med samme urter og en sjat rødvin vil ligeledes være et godt match.