Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

LIND & LIME GIN

Ny

Deres motto er ”balance”

The Port Of Leith Distillery Co allerførste gin: Lind & Lime. The Port of Leith Distillery Co har I mange år produceret whisky, men nu er turen kommet til gin. De har kastet deres fulde energi, al deres viden og talent ind i ginnen og det er ikke så lidt.

De tager en base af 96% alkohol og destillerer den omhyggeligt med 7 nøje udvalgte botanicals. Det gør de, for at sikre at hver af dem fungerer i en delikat harmoni. Enebærende giver en rygrad, som bliver suppleret med en sprød og frisk citrussmag fra lime, som så bliver understøttet af en earthy-smag fra de lyserøde peberkorn. Resultatet er en lækker og kompleks, tør og forfriskende gin.

Flere detaljer

DKK 399,00

Yderligere information

James Lind blev født i Edinburgh i 1716 og er en relativt ukendt helt i den skotske historie; en periode gennem det 18. og 19. århundrede, da Skotland blev et centrum for intellektuelle og videnskabelige resultater. Efter en uformel medicinsk træning ved Edinburgh University, sluttede han sig til Royal Navy i 1738 som kirurgen mand, og i 1747 var han blevet kirurg for et skib kaldet HMS Salisbury.

Det var på dette fartøj, som han gennemførte det, der i dag er anerkendt som en af de første kliniske forsøg nogensinde registreret, som spillede en betydelig rolle i historien om forebyggelse af skørbug. Senere registrerede han i sin bog af 1753 ‘En behandling af skørbug’, at de ‘mest pludselige og synlige gode effekter’ blev vist af sejlere, der spiste citrusfrugter.

Mens Lind selv gik glip af betydningen af denne observation, er han anerkendt for at være banebrydende for begrebet ”retfærdig retssag” med en præference for observation frem for teori, der adskiller ham fra andre udøvere i hans tid.

Ved udgangen af 1700-tallet forsynede Royal Navy sine skibe med citrusfrugter, hvilket førte til en bemærkelsesværdig forbedring af sundheden blandt sejlere. Dette gav Storbritannien en betydelig fordel i en tid med regelmæssig flådekrig.

Limejuice blev normalt konserveret med rom, så den kunne vare i en sejls varighed. I 1867 udtænkte Lachlan Rose af Leith en ny metode til konservering af citrusfrugter ved at erstatte alkohol med sukker. Fra sin fabrik på Commercial Street i Leith lancerede han Rose’s Lime Juice og opnåede en stor succes ved at sælge sit produkt til skibe.

Optegnelser over Leiths historie, som handelscenter, går tilbage til det 14. århundrede. En af de mest værdifulde varer, der passerede gennem havnen, var vin fra Frankrig, senere sherry fra Spanien og portvin fra Portugal. I det 18. og 19. århundrede begyndte whiskyhandlen gradvist at dominere kysten, da Leith blev Skotlands nationale knudepunkt for modning og eksport af landets nationale spiritus.

Vine og spiritus blev sendt i tønder og blev aftappet ved ankomst til havnen. Denne handel krævede store mængder glasflasker. De vigtigste råmaterialer til fremstilling af glas var sand og de første registreringer af glasproduktion i Leith dukker op fra midten til slutningen af 1600-tallet. Udenlandsk konkurrence (billig import) og utrættelige tragedier kvalte industriens udvikling indtil midten af det 18. århundrede, da flaskeproduktionen blev etableret for alvor.

Det var denne bemærkelsesværdige lokale industrielle arv, der inspirerede Lind & Lime Gin til at vælge en vinflaskeform til deres gin. De har også præget ordene ‘Leith Glass Works’ på bunden af deres flaske, et navn, der vil indeholde alle de spiritusflasker, de producerer i årene fremover.

30 andre produkter i den samme kategori: