Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Ron 1914 Ediciòn Gatún 41,3% Forstør

Ron 1914 Ediciòn Gatún 41,3%

Ny

Ron 1914 Edicion Gatun er en Panama rom, som primært er destilleret på kolonne still af melasse. Den er et blend af rom fra 12 og op til 22 år.

Ron 1914 er en ny rom fra Panama lagret i ex-bourbon fade. Stilen er spansk, og den er et blend af rom, der er op til 22 år gammel. Blendet består primært af kolonne destilleret rom.

Centralamerika er verdenskendt for deres produktion af lækre rom, der oftest har lagret i lang tid. De spanske rom, som denne Ron 1914, er ofte en smule søde. Ron 1914 har milde noter af chokolade og frugt.

 

Smagsnoter

Farve: Rav og blomsterhonningfarve.

Duft: Ret tydelig spiritus. Dernæst friske frugter og chokolade. Ganske let puddersukker, varmt læder, ristet træ og marcipan.

Smag: Spor af appelsin og ingefær, der senere bliver efterfulgt af en mild sødhed med nuancer af chokolade og karamel. Ron 1914 er en rom med masser af karakter og masser af fadsmag. Der er milde noter af kaffe, mælkechokolade, let bitterhed og hasselnød.

Finish: Den forvandler sig løbende og munder ud i en mild skarphed, som bringer minder til ingefær og peber.

 

Panama og 1914…

Første Verdenskrig er lige brudt ud, da dampskibet “Ancon” passerer gennem Panamakanalen den 15. august 1914.

Det er den officielle åbning for trafik i den panamanske inter-oceaniske passage, som er med til at skabe en forbindelse mellem Atlanterhavet og Stillehavets oceaner, eller som Los Angeles Times beskriver det: “A Wedding of the Oceans”.

I år 1914 bevæger verden sig mod moderne tider, særligt for nye globale handelsruter og mekaniseret krigsførelse, som begge ikke har eksisteret på nogen lignende skala før, og som sætter scenen for de følgende 100 år. Ron 1914 står derfor symbolsk for fusion af fortid og fremtid.

Mens Ron 1914 blev oprettet på baggrund af en århundredgamle tradition inden for romfremstilling i Mellemamerika, er den også en fejring af Panamas mellemhavs passage og det globale netværk som et resultat heraf, der bringer os mange fordele; den ene er muligheden for at nyde Ron 1914 i næsten hvert hjørne af verden.

 

Panama og de spanske rom

Panama spiller en afgørende rolle på den internationale rom-scene. Ikke nok med at Panama er placeret i hjertet af rommens mekka, så er landet også velsignet med nogle helt særlige klimaforhold, som fremmer dyrkelsen af sukkerrør.

Ligesom mange af deres naboer, sværger Panama primært til den spanske rom stil, der adskiller sig fra Agricole rom samt den Jamaicanske- og den Britiske romstil, primært ud fra to parametre: sukker og lagring.

I de sidste 280 år har rum fra Centralamerika derfor ofte været karakteriseret som værende søde, delikate, komplekse og bløde, og sukkeret fungerer som en smagsforstærker til de delikate aromaer, der kommer ud af lagringen i ex-bourbon fade.

Desto længere rommen lagrer, desto flere estere kan interagere med fadet. Det resulterer dels i mere smag og dels i en formindskelse af de skarpe alkoholnoter. Dermed er de spanske rom ofte velafbalancerede og behagelige at drikke rent.

 

Destilleret bag Ron 1914 Edicion Gatun

Ron 1914 er destilleret i Las Cabras, Provincia de Herrera, Panama. Destilleret fremstiller forskellige typer af rom fra sukkerrør. De bruger både mildere melasse rom og tungere pot still rom. Sukkerrørene, som er brugt hertil, gror i Coclé, Veraguas, Herrera og Los Santos.



DKK 449,00

-DKK 100,00

DKK 549,00

30 andre produkter i den samme kategori: