Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud!  NIKKA FROM THE BARREL Forstør

NIKKA FROM THE BARREL

Ny

Den lille, firkantede flaske som rummer Nikkas Whisky From the Barrel, er fast inventar i et utal af barer verden om – det er sandsynligvis en af de mest populære japanske whiskies på markedet. Den blev lanceret af Takeshi Taketsuru i 1985, og pointen var give forbrugeren den samme oplevelse som master blenderen har, når han smager whiskyen direkte fra fadet. Selvom den ikke helt er fadstyrke (51,4%), var så høj en procent fuldstændig uhørt på det tidspunkt i Japan! I dag er det ikke usædvanligt med høje procenter i japansk whisky, men foregangswhiskyen From the Barrel er blevet en klassiker, som stadig ligger i toppen kvalitetsmæssigt.

Farve: Dyb rav.
Duft: Fantastisk flot duft af brioche, mint, orangeskal, valnød og flødekaramel.
Smagsnoter: I munden er From the Barrel fed og olieret, med noter af karamel, smør, kanelsukker og stenfrugt.

Serveringsforslag: Åbner sig flot op med en dråbe vand.

Flere detaljer

Advarsel: Sidste enheder på lager!

DKK 350,00

-DKK 50,00

DKK 400,00

Yderligere information

Nikka hed oprindeligt Dai Nippon Kaju, hvilket betyder ”The Great Japan Juice Co.”. Firmaet blev startet af blandt andre den berømte Masataka Taketsuru, japansk whiskys måske mest centrale figur. Hos Dai Nippon Kaju var ambitionen at lave æblejuice, og det gjorde man i nogle år, men forbrugerne var ikke tilfredse med, at juicen var uklar (det var ikke trendy i 1930’ernes Japan), så store mængder blev sendt tilbage. For at dette ikke skulle gå til spilde, besluttede man at gære og destillere det til brandy. Taketsuru havde erfaring med spiritusproduktion, både fra Skotland, hvor han var i lære ved Longmorn og Hazelburn, og fra Yamazaki i Japan, som han var med til at starte omtrent 10 år forinden. Der gik ikke længe før man også begyndte at lave whisky. I 1952, syv år efter man var holdt op med at lave æblejuice, skiftede navnet til Nikka Whisky Co (en sammentrækning af det gamle navn).

I dag ejer Nikka to whiskydestillerier, Yoichi på Hokkaido, hvor whiskyproduktionen startede i 1936, og Miyagikyo nær Sendai i Miyagi, opført i 1968.

30 andre produkter i den samme kategori: