Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Fanø Skibsrom

FANØ SKIBSROM SPIRITS (spiritus/rom med krydderier) er en moderne udgave af den 300 år gamle skibstradition.

Spiritus har siden 1700-tallet været tilknyttet de store sejlskibe i Caribien og det barske liv, der herskede ombord. Det var en vigtig del af skibenes proviant, så søfolkene kunne udholde de barske vilkår. For at gøre den indkøbte spiritus drikkelig tilsatte man blandt andet lokale krydderier, frugter og forskellig slags sødme. Spiritussen blev opbevaret i træfade ombord, hvilket tilførte yderligere smag.

Havfruen og hendes store søskendeflok, der er kommet til med tiden destilleres i Caribien og forædles efterfølgende på Fanø. Forædlingen består af en to-trins-lagring. Først lagres de med naturlige smagsgivere (bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje), hvorefter de efterlagres på egetræsfade.

De tre varianter Havfruen, Havmanden og Gunpowder57 har vundet sølv og bronze ved den prestigefyldte spirituskonkurrence International Wine and Spirit Competition (IWSC) i 2019 & 2020 i kategorien ‘Spiced Rum’ (rom med krydderier).

 

VARIANTER

Havmanden: Robust & Krydret (alk. 41,5% vol)

Havfruen: Sød & Aromatisk (alk. 41,5% vol)

Søhesten: Ekstra Sød (alk. 41,5% vol)

Kaptajnen: Fyldig & Kompleks (alk. 43% vol)

Gunpowder 57: Stærk & Generøs (alk. 57,2% vol)