Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Nedsat pris! Domaine Saint Pierre Plan De Dieu Côtes du Rhône Villages Forstør

Domaine Saint Pierre Plan De Dieu Côtes du Rhône Villages

Ny

Domaine Saint Pierre er en lille familieejendom beliggende i Violès i den sydlige Rhônedals smørhul ved Gigondas og Vacqueyras.

De har godt 3 hektar marker i Plan de Dieu nær Violès, der er klassificeret som Côtes-du-Rhône-Villages. 'Plan' beskriver meget præcist områdets topografi, der er bemærkelsesværdigt fladt i sammen ligning med de omkringliggende appellationer. Her hersker mistralen, der blæser for fuld skrald ca. 100 dage om året, hvilket betyder, man kan dyrke vin med minimal anvendelse af kemi.


Druesammensætningen er omtrent 50% grenache samt omtrent lige dele syrah og mourvèdre. Vinstokkenes alder på 10-50 år samt en en næringsfattig jordbund  (kalk-rullesten, sand/rødlig ler) giver en naturligt koncentreret vin.
Hver druesort er vinificeret separat med lang, kølig maceration på ståltank og efterfølgende lagring på 4-6.000 liters foudres.


Duft og smag har aromaer af blomme, mørke skovbær, kirsebærlikør, laurbærblade, og a’la grecque oliven og en anelse friskkværnet peber. Profilen er kraftig og maskulin, som gode rhônevine nu engang er i deres ungdom, men samtidigt er der årgangens saftighed og modenhed i druematerialet, der giver en overraskende let-drukket vin.


Nyd denne perle af en vin til enkle, men velskabte simreretter eller til stegt eller grillet okse eller lam.


Find de rummelige vinglas frem og nyd vinen ved 15-18° nu og de næste 5-10 år frem.

DKK 115,00

-DKK 14,00

DKK 129,00

30 andre produkter i den samme kategori: