Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Domaine Saint Pierre Côtes-du-Rhône Blanc 2019 Forstør

Domaine Saint Pierre Côtes-du-Rhône Blanc 2019

Ny

Hvid Côtes-du-Rhône er ofte en sørgelig oplevelse og en kategori, danskerne ikke opsøger. Derfor er der særlig grund til at vise denne vin opmærksomhed, for den smager både godt og befinder sig grundet typens blakkede ry i et fornuftigt prisleje. Det er ganske enkelt dejlig vin, der er for god til ikke at blive drukket.

 

Brødrene Jean-François og Philippe Fauque driver i dag denne traditionsrige familieejendom, der laver vine, som stilsikkert balancerer mellem respekten for traditioner og moderne tiltag. Foruden dejlig Vacqueyras, som får bred kritikerros, laver også en bred vifte af glimrende Côtes-du-Rhône.

 

Druesammensætningen er 30% grenache blanc, 20% clairette, 25% roussanne og 25% marsanne. Markerne blev tilplantet for mellem 25 og 35 år siden og står på en jordbund af ler og kalksten. Nogle af varianterne giver fylde, mens andre giver blomstret friskhed.

Druerne køles ned efter høsten, og der macereres et døgns tid inden presning og gæring på rustfrit stål.

 

Domaine St. Pierre Côtes-du-Rhône Blanc har sympatiske aromaer af moden frugt, i retning af galiamelon, pære og med blomstrede undertoner. Den har let fylde, en dejlig renhed og luftighed i udtrykket, der gør den nem at holde af.

 

Vinen har tilpas fylde til fjerkræ, grillet/stegt fisk og maskuline salater.

Vi har svært ved at forudsige, hvordan denne vin vil udvikle sig på flaske, så vi anbefaler defensivt at drikke den ung!

Nydes ved en serveringstemperatur omkring 8-12°.

DKK 85,00

30 andre produkter i den samme kategori: