Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Diciotto 18 Primitivo Puglia IGP 18% Forstør

Diciotto 18 Primitivo Puglia IGP 18%

Ny

TILBUD 99,- v/6 flasker 
Toprated vin til kuppris!!
99 point Italien Wine Guy

Primitivo 18 Gradi er en usædvanlig vin, der som navnet antyder holder hele 18% alkohol! Første
skridt til at nå de 18% starter i vinmarken, hvor druerne tørrer naturligt på vinstokken i 3-4 uger
under Puglias varme sol. I denne proces tørrer druerne gradvist således at sukkerindholdet og
smagsaromaerne koncentreres i druerne. Efter håndhøstning af druerne presses de nænsomt og
gærer ved lave temperaturer i 45 til 60 dage. Normalt vil gæringen stoppe ved 15-16% alkohol men
ved brug af udvalgte gærtyper er det muligt at opnå en vin med op til 18% alkohol. Resultatet er en
dyb, mørkerød vin med en intens bouquet af balsamiske og frugtige noter af modne mørke bær,
ristede valnødder, sveskemarmelade og nuancer af mørk chokolade, tobak, kanel og rosenblade.
Smagen er dyb, fyldig, rund og balanceret, hvor noter fra bouqueten går igen. Vinens gode struktur,
med perfekt afstemt syre og mineralitet gør vinen til en elegant ledsager til et godt stykke kød Vinen
nydes bedst efter dekantering og ved 18-20 grader.


BEMÆRK! NY FLOT FLASKE! MEN SAMME INDHOLD!Flere detaljer

DKK 99,00

-DKK 80,00

DKK 179,00

Varen bliver ikke solgt enkeltvis. Du skal mindst vælge 6 antal af varer.

Yderligere information

Vores originalaftappede, syditalienske rødvins-bombe er hentet hos Antonio di Nardelli (Sudvini), et fremadstormende vinhus med fødderne plantet i den varme og tørre del af Puglia-provinsen´s lerede og kalkrige terroir omkring Martina Franca nordøst for Taranto.
Gamle og lavtydende vinstokke vokser her i den traditionelle og kvalitetsfremmende Albarello-buskform og her høstes ved håndkraft som i gamle dage.
Druerne til ”Diciotto 18” høstes 3-4 uger senere end normalt og opnår større koncentration og højere indhold af sukkerstoffer og tørstof. Efter høsten gæres mosten ved lav temperatur med hele klaser i henved 60 dage, hvor der anvendes en udvalgt gærtype (Saccharomyces Bayanus) som er ekstra hårdfør og tåler højere alkoholprocenter i.f.t. normal anvendt vingær. Således kan den naturlige gæring af Primitivo-druerne i dette tilfælde opnå frygtindgydende 18 % alkoholindhold.
Farven er purpurrød med fede gardiner i glasset og i snuden en intens duft af rød og mørk frugt, boysenbær og brombær og i smagen bølger af blommet frugt, mørk chokolade og masser af varm fyldighed uden, at restsukkerindholdet når højere end 4-6 gram / liter.
Dette er en bamset, men elskelig kraftkarl og vinens svar på Marshall-forstærkeren; Velegnet til alle kraftigere retter fra grill & barbecue. Giv den lidt luft og servér den ved ca.18 grader.
Luca Maroni 98 points
www.vinavisen.dk ( uge 21 )
Diciotto 18, Sudvini, Primitivo, IGP, Italien, 2020, høj alkohol (18%) Druerne til denne rødvin er tørret på vinstokkene i cirka en måned før høst. Druemosten gærer i lang tid - op til 60 dage. Og begge dele er med til at bringe vinens alkoholindhold op på gigantiske 18%. Men sikke en dejlig vin - trods de høje procenter, som er smukt integreret og ikke efterlader det mindste alkoholbid. Vinen dufter af mørke rosiner og har en rigt facetteret smag med kompleks frugtsødme, fine krydrede noter og strejf af chokolade i den lange eftersmag. Plask den over i en karaffel et par timer før servering, og nyd den til fyldige kødretter og kraftige oste. Husk en lup, hvis du vil læse bagetiketten - det er da den mindste skriftgrad, vi nogensinde er stødt på. Men det skal selvfølgelig ikke ligge den glimrende vin til last.

30 andre produkter i den samme kategori: