Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Plantation Panama Vintage 2010 50,2% Felixvine 2023 Forstør

Plantation Panama Vintage 2010 50,2% Felixvine 2023

Ny

Plantation Panama Vintage 2010Single Cask Rom tappet ved 50,2 % vol.Destilleret 2010 / Tappet 20238 års ”tropisk” lagring ved Panamas stillehavskyst5 års ”kontinental” lagring i Frankrig på ex Cognac- & Sherryfad

Specielt aftappet til Felixine i Slangerup

Denne særlige Panama rom er et rigtigt ”curling-barn”. Destilleret i 2010 på Destilleria De Las Cabras i Herrera provinsen i Panama ved selve Don Panchos hånd. Herefter lagret 8 år på ex Bourbon fade ved Panamas stillehavskyst hvor temperatur og luftfugtighed er helt ideelle til lagring af rom. Særligt udvalgt af Alexandre Gabriel, Plantation Rums Master Blender, og herefter sejlet gennem Panamakanalen til Bordeaux i Frankrig. Hvorefter rommen er fragtet helt til Cognacregionen, hvor den først har ligget 4 år på ex Cognacfade og tilslut 1 år på et fint lille sødt Sherryfad.

Destilleria De Las Cabras, tidligere kendt som Destilleria Alcoholes del Istmo, er det ene af blot 2 tilbageværende destillerier i Panama. Destilleriet bruger kun melasse fra panamanske sukkermøller og hvoraf en del kommer fra destilleret egne 2.500 hektar sukkerrørsmarker.

Gæringen er forholdsvis mellemlang, 2-3 dage, og destillationen foregår på et gammelt kolonnedestillationsapparat fra 1920’erne. Der anvendes en særlig gærstamme på destilleriet, som giver en frisk frugtet karakter i rommen, som abrikos, fersken og ananas. Disse aromaer fortættes og samles meget præcist ind i det gamle destillationsapparat og modnes under de mange års fadlagring.

Smagsnoter:

Stilen er saftig og elegant med noter af abrikos, fersken og valnødder i sukkerlage. I duften findes ligeledes vanilje, mandel, småkagedej, og en smule varm sød hedvin.

Smagen er fint krydret med de samme frugter som i duften. Vaniljekranse, kokos-toppe, orange og lidt mørk chokolade runder dejligt smage af.En eminent blød og kælen rom, som både vil tiltale ”nybegynderen” og den erfarne romnørd.

DKK 749,00

30 andre produkter i den samme kategori: