Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Nedsat pris! Bernard Burgaud Côte Rôtie 2015 Forstør

Bernard Burgaud Côte Rôtie 2019

Ny

Bernard Burgaud er en ener. Ikke den slags enere, der bare er sære, men en sær, passioneret ener, der laver fremragende vin; én cuvée og udelukkende på syrah.


Familien ejer beskedne 4 hektar marker fordelt på lieu-dits Le Champin, Leyat, Moutonnes, Fongeant, La Brosse og på Côte Blonde, hvoraf 2/3 er på stejle terrasser, hvor alt markarbejde foregår med håndkraft. Stokkenes aldersgennemsnit er højt, og de ældste stokke har rundet de 80 år.


Vinifikationen foregår med afstilkning af druerne og temperaturkontrolleret spontangæring. Lagring foregår i 228 liters Allier egefade (fra Tonnellerie Sirugue i Nuits St-Georges), hvoraf beskedne 20% er nye og de øvrige 1-5 år gamle. Efter godt et års lagring med 3-4 omstikninger er vinen klar til aftapning, der foregår uden klaring, kun med en let filtrering.

 

Dette er befriende, ikke-hårdpumpet Nord-Rhône, der i stedet glimrer ved sin saftige, elegante frugt, lavet i en stil, hvor man beholder lysten til det næste glas - desværre lidt af en sjældenhed i en region, hvor 'turbo-vine' oftere og oftere sætter dagsordenen, hvilket er en skam, da netop côte rôtie kan give særdeles elegante og florale vine. Fra 2019-årgangen har sønnen, Pierre, officielt overtaget styringen, men Far står dog lige i nærheden....

Dette er personlig vin lavet i meget begrænset oplag, der i denne årgang har resulteret i et herligt præg af modne brombær med en sjat hindbær og sorte oliven, lidt tørrede blomster og råt oksekød.

Trods 100% syrah har vinen masser af charme og ingen dystre tiltag. Smagen har intensitet og moderat fylde, men frem for alt en veldefineret frugt og præcis frugtsyre.

 

Prøv eksempelvis Burgaud Côte Rôtie til boeuf bourguignon, hvortil alt går op i en højere enhed (og bourgogner i et menneskeligt prisleje, som de er flest, er for lette). Vildt med kraftige saucer er et andet vidunderligt match.

Server vinen i rummelige glas ved en temperatur på ca. 17°, med alderen dog en grad eller to højere.

 

Erfaringsmæssigt er dette særdeles længelevende vin, og den vil fra årgang kunne nydes mindst 20 år frem.

 

94 points vinous.com

Flere detaljer

DKK 390,00

-DKK 35,00

DKK 425,00

Yderligere information

Bernard Burgaud er en ener. Ikke den slags enere, der bare er sære, men en sær, passioneret ener, der laver fremragende vin.

 

Domaine er beskedne 4 hektar marker fordelt på lieu-dits Le Champin, Leyat, Moutonnes, Fongeant, La Brosse og på Côte Blonde, hvoraf 2/3 er på stejle terrasser. Alt markarbjede foregår med håndkraft.


Vinifikationen foregår med afstilkning af druerne og temperaturkontrolleret spontangæring. Lagring foregår i barriques (fra Sirugue), hvoraf beskedne 20 % er nye og efter godt et års lagring med 3-4 omstikninger er vinen klar til aftapningen, som foregår uden filtrering, som med tiden vil give lidt bundfald, men som samtidig sikrer maksimal aroma.

 

Dette er befriende, ikke-hårdpumpet Nord-Rhône, der i stedet glimrer ved sin saftige, elegante frugt, lavet i en stil, hvor man beholder lysten til det næste glas - desværre lidt af en sjældenhed i en region, hvor 'turbo-vine' oftere og oftere sætter dagsordenen, hvilket er en skam, da netop Côte Rôtie kan give særdeles elegante og florale vine. Bernard Burgaud laver personlige vine i meget begrænset oplag, der i denne årgangs Côte Rôtie har resulteret i et herligt præg af modne hindbær med en sjat mørk frugt og sorte oliven, tørrede blomster, lidt rustent jern, råt kød og en håndfuld urter (ofte med geranium), der trods 100% Syrah har masser af feminin charme. Smagen har intensitet og moderat fylde, men frem for alt en svævende frugt og en præcis frugtsyre, der udstråler overordnet balance i vinen. Her er lidt mere vægt end i de røde Bourgogner, men ellers er sammenligningen på ingen måde grebet ud af den blå luft.

 

Prøv eksempelvis Burgauds Côte Rôtie til Boeuf Bourguignon, hvortil alt går op i en højere enhed (og Bourgogner i et menneskeligt prisleje, som de er flest, er for lette). Server vinen i rummelige glas ved en temperatur på ca. 17°, med alderen dog en grad eller to højere.

 

Erfaringsmæssigt er dette særdeles længelevende vin, og den vil fra årgang kunne nydes mindst 15 år frem.

19 andre produkter i den samme kategori: