Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Torbreck Juveniles Forstør

Torbreck Juveniles

Ny

Essensen af en australsk frugtbombe med karakter af kraftig, saftig og fed brombær, kirsebær og solbær, underbygget af en krydret, fed og cremet stil.

ANBEFALET AF SØREN BENTHIN PÅ GRILLTIPS.DK


"And og flæskesteg. Her er der tale om retter der indeholder fedt mens tilbehøret både er sødt, i form af brune kartofler, æbler og svesker og surt i form af rødkål eller asier. Derfor skal vinen også have et vist format for at kunne matche maden. Her er et rigtig godt bud på vinen til julemiddagen. Det australske vinhus Torbreck producerer, hvad vinanmelderen Robert Parker betegner som “nogle af jordens mest spændende vine”. Der produceres en bred vifte af vine, der har stor styrke, stor smag og derfor egner sig rigtig godt til jule- og grillmad." 

Flere detaljer

DKK 249,00

Yderligere information

Det australske vinhus Torbreck producerer, hvad Robert Parker betegner som "nogle af jordens mest spændende vine". 
Huset blev grundlagt i 1994 af David Powell, som købte en vingård i Maranaga. Dette blev fundamentet til ikke bare vinhuset Torbreck, men også for manden bag, en ”larger than life”-personlighed, der var med til at skabe en række epokegørende vine, der blandt andet på et tidspunkt gav ham titlen som Winemaker of the Year i The Wine Advocate. 
Fysisk set kan Torbreck kun betegnes som et meget minimalistisk vinhus – det består kort og godt af noget, som kunne ligne et læskur til får, to cementtanke og en primitiv pumpe.
Navnet Torbreck er i øvrigt som mange af husets vinnavne af skotsk oprindelse og skal ses som en hyldest til landet, hvor David Powell tidligere arbejdede. Således er f.eks. Woodcutter’s opkaldt efter de skotske skovhuggere, mens husets flagskib, Run Rig, har fået navn efter det populære skotske band.

Torbrecks vinstil er en flot forening af den klassiske Barossavin og det bedste fra Frankrigs Rhônedal. Nuancerige, bløde vine med en næsten cremet struktur, der allerede forfører ved første smagsindtryk.
Parker kalder faktisk også husets Run Rig for ”La Mouline of Australia”, hvorved han hentyder til enkeltmarkscuvéen fra Guigals Hermitage, der ligger med både skyhøje priser og point.

Grundet en hård skilsmisse fik David dog økonomiske problemer, så han i 2002 måtte sælge vineriet til Jack Cowin, som i 2008 valgte at sælge det videre til den amerikanske investor, Pete Kight. I 2013 valgte David dog at forlade vineriet, hvorefter hans assistant winemaker Craig Isabel, overtog styringen.
Videresalgene og Davids farvel til Torbreck har dog på ingen måde skadet, hverken vinhusets vine eller renommé. Torbreck hører stadig til i den absolutte elite, og husets prestigevin, the Laird, sælges til priser, som kun matches af Three Rivers, Penfolds Grange og Henschkes Hill of Grace. Dette betyder dog ikke, at der ikke laves vine i et mere overkommeligt prisleje – her er f.eks. GMS, Juveniles og Woodcutter’s fremragende repræsentanter for husets stil.  

Juveniles er en ikke-fadlagret blend af Grenache, Mourvèdre og Shiraz. Første årgang var 1999, og den blev lavet på foranledning af Tim Johnston, som ejer en bar i Paris af samme navn. Den er essensen af en australsk frugtbombe med kraftig, saftig og fed brombær, kirsebær og solbær karakter underbygget af en krydret, fed og cremet stil, som af Parker betegnes som rendyrket nydelse.
Vinifikation
Det helt specielle ved Juveniles er, at den slet ikke fadlagres, men udelukkende vinificeres på rustfri stål for ikke at forstyrre den fine frugt og karakteren fra jordbunden. Frugten er imidlertid så koncentreret, at mange ville tro, den havde fået fad.

30 andre produkter i den samme kategori: