Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
SIX KINGDOMS MORTLACH 15YO Forstør

SIX KINGDOMS MORTLACH 15YO

Ny

Six Kingdoms Mortlach er den store finale på Game of Thrones-whiskyeventyret. Og sikke et kanonslag, de har gemt til sidst! En 15 år gammel single malt fra mange whiskynørders yndlingsdestilleri, Mortlach, kendt som ”The Beast of Dufftown” – det kunne ikke være en bedre afslutning! Whiskyen er lagret på first-fill sherryfade og får en ”finish” på bourbonfade, hvilket giver et pragtfuldt mix af moden frugt, rosin, vanilje og nellike. Og så er den tappet ved yderst fornuftige 46% alkohol.

På etiketten ses The Three-Eyed Raven. Ingen spoilers her fra.

Farve: Rav.
Duft: Bedårende duft af røde æbler, honning, vanilje og krydderier som kanel og nellike.
Smagsnoter: Smagen er let sødmefuld, med honning og rosin i front. Krydrede og let syrlige noter af æblegrød med kanel, egetræ og mørk chokolade.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Mortlach er et navn der får tænderne til at løbe i vand på mange whiskyfans. Mortlach er kendt som ”The Beast of Dufftown”: et kælenavn det har fået på grund af den frugtige, fyldige og kødfulde stil. Ofte siges whiskyen at have elementer af umami og noter af, ja, kød… Det lyder ganske givet mærkeligt; noterne kan komme fra et tungt og svovlholdigt destillat, men efter lang tid på fad – gerne sherryfade – udvikler det sig til noget meget smukt.
      Destilleriet er grundlagt i 1823 af en Hr. James Findlater, og i dag er det Diageo der ejer det. De frigav for nylig en splinterny serie af single malts, men indtil da var det småt med officielle aftapninger, for det kraftige Mortlach-destillat udgør sjælen i mange populære blends. Whiskyen er dog populær blandt uafhængige aftappere, og gode firmaer såsom Ian Mcleod og Gordon & MacPhail har tappet utallige perler over årenes løb.

DKK 1.249,00

30 andre produkter i den samme kategori: