Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Nedsat pris! RON MILLONARIO XO RESERVA ESPECIAL 40% MAGNUM 150 CL Forstør

RON MILLONARIO XO RESERVA ESPECIAL 40% MAGNUM 150 CL

Ny

97/100 på Romhatten.dk som skrev:
Duft
Karamelliseret banan, nødder, appelsin og en tung, tung sødme.

Smag
Krydderier omsvøbt at sødme fra dadler og figner. Brun farin er at spore, men dog ikke så kraftigt som Millonario 15. Langt mere styrke end dens lillebror og med en lang finish der bliver ved i både hals og mund.

Bedømmelse
Det første jeg lægger mærke til, er hvordan denne 15-20 år gamle rom fra Peru, opfører sig i glasset. Sjældent har jeg oplevet så vedvarende og kraftige gardiner, i mit lille tulipan-glas. Det er en solera-rom ligesom dens lillebror, Ron Millonario 15, men der er stor forskel på dem. Denne XO-rom er både sødere og kraftigere end 15’eren. Det er svært at sige, om den er ”bedre”, for den er anderledes, men den er super lækker. Den er et hak billigere end både Ron Zacapa XO og Cubaney Centenario, men er klart på niveau med disse. Så står valget mellem disse tre, skal du bare sige; ”Millonario XO Solera Reserva Espicial, tak!”

Flere detaljer

Advarsel: Sidste enheder på lager!

DKK 1.699,00

-DKK 300,00

DKK 1.999,00

Yderligere information

Ron Millonario produceres på et destilleri i den nordlige del af Peru. Det har længe været en velbevaret hemmelighed, hvor det var, men nu har Direktør Fabio Rossi, uafhængig aftapper og bl.a. producent af "Rum Nation" serien afsløret, at der er tale om destilleriet Pomalca i Chiclayo, som ligger i det nordlige Peru.

Rommen laves et sted, hvor den lokale sukkerfabrik ikke er særlig effektiv. Det betyder, at der er en stor del "restsukker" i den melasse, der udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er en af de væsentligste årsager til den meget fyldige og kraftige rom, som tydeligst kommer til udtryk i den 8 årige Peruano i Rum Nation serien. Det er nemlig den samme "rå-rom", der bliver til "Rum Nation Peruano 8 år" og "Ron Millonario Solera 15 år Reserva Especial"

Destilleriet blev grundlagt i 1933 og benytter en destillationskolonne, som blev sejlet over fra Skotland. Først i 1950 blev Ron Millonario solgt på det lokale marked. Den var så dyr og eksklusiv, at de lokale bønder kaldte den for ”Ron Millonario” (en rom som kun millionærer har råd til).

Rommen modnes efter solera metoden:

Metoden baserer sig på, at man på et tidspunkt etablerer sin solera ved at placere tønder med rom i rækker oven over hinanden. Rommen i hver række har forskellig alder. Den yngste placeres i toppen og den ældste i bunden.
Det kan f.eks. være således:

Øverste række 3 Criadera - 2 år gammel rom
Næst øverst 2 Criadera - 6 år gammel rom
Næst nederst 1 Criadera - 9 år gammel rom
Nederste række Solera - 12 år gammel rom

Man tapper så fra bunden = solera (spansk for gulv).

Der aftappes fra de nederste tønder med jævne mellemrum, dog ikke oftere og mere end kun ca. 1/3 af tønden tappes i løbet af et år. Konceptet er så, at der fyldes op med rom fra rækken ovenover. Dvs. rom fra næstnederste række fyldes ned i nederste række. Den plads, der så opstår i næstnederste række, fyldes med rom fra næstøverste række osv. På den måde bevæger rommen sig gradvist fra øverste række ned igennem rækkerne. Den frie plads i den øverste række fyldes op med frisk rom destillat eller en særlig blanding, man laver af forskellige årgange fra tønder, som man har på det almindelige lager. Rommen i tønderne vil i løbet af kort tid være en blanding af rom, der har forskellig alder. Denne måde at lagre på gør, at modningsprocessen går hurtigere. I overført betydning hjælper den gamle rom, den nye med hurtigere at blive gammel. 

30 andre produkter i den samme kategori: