Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Riecine Chianti Classico Riserva 2018 Forstør

Riecine Chianti Classico Riserva 2018

Ny

Riecine er en af Chiantis topproducenter, der med økologisk drift laver nogle af områdets sundeste vine med stor renhed, elegance og virkelig sans for terroir. Vinene oser af Toscana og sangiovese.

 

Huset hører hjemme i Gaiole in Chianti, nord-øst for Siena hvor Riecine har de højest beliggende marker, hvor næsten hele markarealet er beplantet med Sangiovese. Denne vin er netop lavet på 100 % sangiovese.

 

Druerne vinificeres med naturgær i små portioner fra hver parcel i åbne 1200 liters fade og 5000 liters åbne tanke, hvor der udføres pigeage manuelt. Herefter lagres vinen på fade af forskellig størrelse, så når den færdige vin efter malolaktisk gæring skal sammenstikkes, smager vinen ikke af træ, men drager kun nytte af mikrooxidationen i fadene og disses tanniner til dens fremtidige livsforløb.

 

Vinen er essensen af Sangiovese med en elegant kirsebærfrugt og frisk tobak med en tydelig mineralsk profil, en rank syre og særdeles faste, men fine tanniner, der lover vinen et langt liv. Denne vin handler ikke om blød monsterfrugt men om finesser og terroir, som vil tydeliggøres ved nænsom henlæggelse. 2018 er en fremragende årgang i Toscana med både elegance og modenhed.

 

Vi anbefaler at nyde vinen som madvin med elegante kødretter uden for tunge saucer. Der er et stort henlæggelsespotentiale i vinen, hvor den tålmodige vil blive belønnet med en fantastisk vinoplevelse.

Til den utålmodige(!): denne vin bør iltes grundigt, hvis man 'lige skal smage en flaske'

DKK 279,00

30 andre produkter i den samme kategori: