Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Quattro Quarti - Rosso Appassimento 2017 IGP Terre Siciliane Forstør

Quattro Quarti - Rosso Appassimento 2017 IGP Terre Siciliane

Ny

Natten i mellem den 14. og 15. januar 1968 blev stort set alle huse i kommunerne Santa Ninfa, Salaparuta og Gibellina lagt i støv af et ødelæggende jordskælv, som kostede mindst 500 omkomne og gjorde 100.000 hjemløse.

Ovenpå katastrofen besluttede de lokale vindyrkere at starte på en frisk og grundlagde Cantine Ermes med et efter datiden moderne vinifikationscenter og med nye øjne på fremtiden. Siden da er Cantine Ermes vokset i størrelse og tæller i dag ca. 3.000 medlemmer og med en produktion på næsten 8. mio. flasker, som sælges nationalt og på alle vigtige markeder. Samlet set er ca. 9.000 ha under vin fra de tilknyttede drueavlere og cirka 30 % er certificeret som økologisk dyrkning.

I dag, 50 år efter jordskælvet er Cantine Ermes kåret til Best Italian Wine Producer 2018.

Quattro Quarti Appassimento - er en fyrrig og seriøs sicilianer, fremstillet som en blend af de 4 mest betydningsfulde røde druer fra det vestlige Sicilien i en stedtypisk mosaik af forskellige terroirer, klima-zoner og temperamenter.

Nero d`Avola er hentet fra vinmarker nær AgrigentoNerello Mascalese i den centrale af Val di Belice, Frappato fra den sydøstlige del af øen og Syrah fra Salaparuta og Sambuca di Sicilia. Hver især præger de 4 druetyper vinen på hver deres unikke vis med alt fra voldsom kraft, krydderi, balance og kølig race.

Quattro Quarti - er en ambitiøs, men også vellykket rødvin i den øvre mellemklasse, hvor fårene skilles fra bukkene. Efter høsten tørres en del af druerne i Cantine Ermes´"fruttaia", en stor hal med tusindvis af plastik-kasser, hvor druerne undergår en tørreproces fra store ventillatorer, der blæser tør luft ind imellem "reolsystemet" med kasser. Derefter vinificeres hver druetype for sig inden den endelige blend afrundes og modnes i 4. mdr. i tonneaux af fransk eg, som både tilfører vinen struktur og race. En dybrød og maskulin vinoplevelse, hvor den lette sødme ikke stikker af og hvor man fornemmer, at der er kælet om detaljerne og helheldsindtrykket.

Luca Maroni gav velfortjente 95 points.

DKK 89,00

-DKK 10,00

DKK 99,00

30 andre produkter i den samme kategori: