Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Lorenzhöfer Spätburgunder 2009 Forstør

Lorenzhöfer Spätburgunder 2009

Ny

Weingut Karlsmühle, der ellers er synonymt med Ruwer-Riesling, har en lille parcel med Spätburgunder (Pinot Noir) ved Lorenzhöfer Mäuerschen, lige over ejendommen, hvor denne drue trodser elementerne og bliver til fremragende vin, der slægter sine Bourgogne-ætlinge på i uhyggelig grad. Mens Karlsmühle i ubemærkethed ganske længe har produceret denne vin, så er der i takt med klimaforandringerne sket en dramatisk forvandling af kvaliteten af deres Spätburgunder fra det acceptable og kuriøse i retning af noget, der giver klart baghjul til Bourgogner i samme prisklasse!
Druerne i denne kølige del af Mosel-Saar-Ruwer opnår nu akkurat den nødvendige fenoliske modenhed, men samtidig giver det kølige klima en meget lang vækstsæson, der i vinens oversættes til stor elegance, mineralitet og kompleksitet.
Vinen er produceret som pertentligt håndarbejde og lagret knapt et år i lokal (dvs. fra Ruwer), letristet eg før aftapningen.
Duften har en forrygende kombination af intensitet og lethed med hypnotiserende, røde bærparfumer med især hindbær, jordbær og kirsebær i front og dybrøde roser samt lidt nyt træ som krydderi. Smagen er udpræget saftig og afslører en vin, der med moden frugt charmerer med aromaintensitet uden nogen form for tyngde.


Nyd denne vin af rummelige Bourgogneglas, serveret noget under stuetemperatur (ved ca. 16°).

DKK 159,00

30 andre produkter i den samme kategori: