Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Graham's 20 Years Old Tawny Forstør

Graham's 20 Years Old Tawny

Ny

 93 POINT - 5 STJERNER af Niels Lillelund i Jyllands Posten
"På én gang elegant og rig, noter af honning, brun farin, men også en mineralsk, kølig note. Tør og engelsk i stilen."

93 POINTS i Wine Spectator

94 POINTS - James Suckling

 
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Intense nøddetoner i duften. Svesker, dadler, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Flot balanceret med lang eftersmag." 

ANBEFALET af Malene Smidt-Hertz i MAD & Bolig

94 POINT af Niels Lillelund i Jyllands Posten
"Karamel, brun farin, figen, anelser af kaffe - og med også syre og en ligefrem elegant struktur; smuk vin. Vanedannende ind i vinters vold og mørke dage, herunder januar." 

Mørk med et gyldenbrunt skær. Smagen er rig og fed med masser af mørk chokolade og tørrede kirsebær.

Flere detaljer

DKK 429,00

Yderligere information

Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Vinifikation
Druerne gennemgår gæring ved 24 -28 grader. Så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (ofte indenfor 48 timer), stoppes gæringen ved, at der tilsættes en 77% druesprit i forholdet 1-5. Mosten lægges på brugte egetræsfade, hvor den udvikler sig yderligere.

   
LeverandørW.&J. Graham & Co.LandPortugal
OmrådeDouroType/FarvePortvin
DyrkningTraditionelRiedel glasPort
ServeringsforslagOste - kraftige
Oste - milde
Desserter - svagt søde
Frugt og nødder
Alkohol20,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli6

30 andre produkter i den samme kategori: