Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! CLEMENT XO Forstør

CLEMENT XO Rhum Agricole Martinique 42 %

Ny

Clément XO er en del af Cléments ”Grand Reserve”-serie, som dækker over destilleriets ældre og mere eksklusive aftapninger. Rommen bærer betegnelsen XO, som efter Martiniques AOC-forskrifter betyder, at den er lagret minimum 6 år. I dette tilfælde er der tale om både ”virgin” (ubrugte) fade, og brugte, re-charred fade. Rommen er naturligvis lavet på frisk sukkerrørssaft.

Farve: Rav
Duft: Modne æbler og ægte kanel ledsages af en diskret røget note af forkullet træ.
Smagsnoter: Rommen er meget elegant i munden, med noter af vanilje, lakrids og hvid peber.
Serveringsforslag: Bør drikkes rent

Flere detaljer

DKK 449,00

-DKK 50,00

DKK 499,00

Yderligere information

Martinique er en af de vigtigste øer for rhum agricole – den franske ”landbrugsrom”. Her finder man blandt andet mærket Rhum Clément, hvis’ klassiske, fransk-stilede rom produceres på Distillerie du Simon efter alle AOC’ens forskrifter. Det betyder blandt andet, at den er lavet på frisk sukkerrørssaft (ingen melasse eller sirup tilladt), destilleret på kolonnekedler og tappet uden tilsat sukker eller ”snyd” med alderen.

Cléments grundlægger, Homére Clément, købte plantagen Domaine L’Acajou i 1887 – et tidspunkt hvor stort set alle sukkerrørsplantager i Martinique skrantede pga. roens voksende dominans over sukkermarkedet. Men Monsieur Clément så det som en mulighed for at skifte fokus, og han supplerede plantagen med et destilleri, inspireret af de franske brandies han som ung studerende havde drukket i Paris.

I dag spænder sortimentet lige fra ”rhum blanc” - oplagt til cocktails - til gamle vintages og sjældne single casks ved usædvanligt høje aftapningsstyrker for agricole-rom.

30 andre produkter i den samme kategori: