Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
CLEMENT SINGLE CASK JOIE DE VIVRE 16 ANS 44% Forstør

CLEMENT SINGLE CASK JOIE DE VIVRE 16 ANS 44%

Ny

Kommer i en flot original trækasse.
Clément Rare Cask Collection ”Joie de Vivre” er den første af 3 nye single casks fra Clément tappet udelukkende til Danmark. Navnet betyder ”livsglæde” – en garanteret følgevirkning af at indtage disse sjældne dråber. Rommen er lagret hele 16 år og 4 måneder under tropiske forhold og det har givet en utrolig kompleksitet. Joie de Vivre er tappet ved 44% alkohol, som er den styrke man ser på de gamle, legendariske Clement-aftapning som fx 1952, 1970 og 1976. På trods af den ”lave” styrke savner man absolut ikke intensitet eller dybde i hverken duft eller smag!

Farve: Dunkel bronze - overraskende mørk!
Duft: En berusende og dybt fascinerende duft af lak, tobak og kaffe. Der er også en syrlig fornemmelse af limeskal og syltede pærer. Desuden noter af sandeltræ, salmiak og pistacienødder.
Smagsnoter: I munden er rommen blødere end man skulle tro ud fra den superintense næse. Stadig en behagelig syrlighed, sød lakrids, sort te og et strejf af mentol i eftersmagen.
Serveringsforslag: Bør nydes rent

Martinique er en af de vigtigste øer for rhum agricole – den franske ”landbrugsrom”. Her finder man blandt andet mærket Rhum Clément, hvis’ klassiske, fransk-stilede rom produceres på Distillerie du Simon efter alle AOC’ens forskrifter. Det betyder blandt andet, at den er lavet på frisk sukkerrørssaft (ingen melasse eller sirup tilladt), destilleret på kolonnekedler og tappet uden tilsat sukker eller ”snyd” med alderen.

Cléments grundlægger, Homére Clément, købte plantagen Domaine L’Acajou i 1887 – et tidspunkt hvor stort set alle sukkerrørsplantager i Martinique skrantede pga. roens voksende dominans over sukkermarkedet. Men Monsieur Clément så det som en mulighed for at skifte fokus, og han supplerede plantagen med et destilleri, inspireret af de franske brandies han som ung studerende havde drukket i Paris.

I dag spænder sortimentet lige fra ”rhum blanc” - oplagt til cocktails - til gamle vintages og sjældne single casks ved usædvanligt høje aftapningsstyrker for agricole-rom.

Advarsel: Sidste enheder på lager!

DKK 749,00

30 andre produkter i den samme kategori: