Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Chateau Tour Blanche Rouge 2012 Forstør

Chateau Tour Blanche Rouge 2012

Ny

Som alle ved, har Bordeaux gennem de seneste år været i en salgsmæssig krise. Den nye generation kender ikke forskel på Margaux og Saint-Julien. Det behøver de heller ikke, - de skal bare huske på navnet Magrez!
Bernard Magrez er blevet rig på at sælge spiritus og har i dag solgt firmaet William Pitters og brugt pengene på ikke mindre end 32 vinslotte i bl.a. Premières Côtes de Blaye, Haut-Médoc, Saint-Émilion og Côtes du Rhône. Deriblandt det tidligere danskejede Château Fombrauge og 4. cru Classé slottet La Tour Carnet.
Ud fra filosofien om, at Bordeaux i dag har to muligheder - priserne ned eller kvaliteten op - har Bernard Magrez valgt det sidste. Og han har vist, at der kan laves supervin i alle appellationer. Lidt som vi har oplevet det med Château Mouton. En Bordeaux AOC alle rystede på hovedet af i starten, men som i dag er en af vores bedst sælgende Bordeaux-vine med et fast loyalt klientel. På alle Bernard Magrez' vinslotte foretages "pink høst", dvs. halvdelen af druerne fjernes, når de har taget farve. Den "rigtige" høst foregår naturligvis også manuelt, og druerne sorteres enkeltvis, som var de perler, af kompetente hænder.
Magrez' mange vine har hver især deres egen elegante og personlige stil med masser af terroir og lag på lag af smags- og duftnuancer - ikke noget at sige til, at mange andre slotsejere ser misundeligt til og har svært ved at tage kampen op mod denne sværvægter!

Château Tour Blanche ligger som nærmeste nabo til et andet af Bernard Margrez' slotte, nemlig Château les Grandes Chênes. Slottene deler derfor samme grusede og stenede jordbund, der er kendetegnende for størstedelen af Médoc-halvøen, og som giver optimale forhold til de klassiske druesorter Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot og Cabernet Franc.
Det er netop disse druesorter, som de 39 ha vinmarker er tilplantet med, hvilket skaber basis for en meget klassisk Bordeaux.
Tour Blanche adskiller sig dog alligevel en del fra den almindelige Médoc-vin, da det arbejde, som udføres i vinmarken og i vineriet, er på højde med de bedre slotte fra 1855-klassifikationen.
Netop dette er en del af Bernard Magrez' filosofi, hvor han opkøber slotte i mindre kendte appellationer for at implementere de absolut bedste vinifikationsmetoder på ejendommen.

Flere detaljer

DKK 135,00

Yderligere information

Vinifikation

Druerne plukkes parcel efter parcel alt efter, hvornår de er modne. Ved ankomst til vineriet håndsorteres druerne, å det kun er de hele bær, der presses til most. Mosten koldgæres på ståltanke, og når første gæring er tilendebragt, lægges vinen på franske egetræsfade, hvor den lagrer 16 månede, inden den tappes på flaske og frigives til salg

58% Merlot
26% Cabernet Sauvignon
11% Cabernet Franc
5% Petit Verdot

30 andre produkter i den samme kategori: