Ingen varer
Priserne er inklusiv moms
Ny
Din vinguide: 90 point
“Ung vild, flotte, friske tanniner, god syre og god balance. Violer, roser og lidt lakrids og så lidt tørrede frugter. Flot vin.”
Vinen er udelukkende lavet på Nebbiolo druer, og er dyrket på marker, der ligger 250 moh. Jordbunden er stejl med homogene lag af blågrå mergel, middel mængde ler, meget kalksten og ganske lidt sand.
Bruna Grimaldi Barolo Bricco Ambrogio fremstilles for sig selv. Gæringen foregår i tanke under kontrolleret temperatur. Udblødningen af skindene tager 20-30 dage – undertiden brydes låget af skind og kerner og presse ned. Modningen tager 24-30 måneder på egetræsfade fra Slovakiet og Frankrig, og herefter modnes vinen på flaske, før den frigives. Vinen passer til fyldige retter som hovedretter med kød, vildt, stuvninger og moden ost. Bør serveres med en temperatur på mellem 16 og 18 grader.
Familien bag Bruna Grimaldi har altid haft en tradition med at dyrke druer og lave højkvalitetsvine. Du finder vingården i bakkerne, der forbinder Grinzane Cavour og Serralunge d’Alba i hjertet af Langhe. Det område er beskyttet af Unescos verdensarv. Bruna Grimaldi er en lille familieejet vingård, der siden først i 1960’erne har produceret autentiske og terroir-styrede vine.
Barolo er uden tvivl den mest kendte vinregion i Italien. Den er placeret i Norditalien i Piedmont regionen, syd for Alba, og så er området beskyttet af UNESCOs verdensarv. Før midten af det 19. århundrede blev Barolo lavet som en sød og frugtagtig vin. Men det brød greven af Cavour sig ikke om. Derfor blev Louis Oudart fra Champagne-området i Frankrig hyret til at lave en anden slags Barolo, og det blev til en tør rødvin – præcis som vi kender den i dag.