Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Admiral Rodney HMS Monarch Rum Forstør

Admiral Rodney HMS Monarch Rum

Ny



... Admiral Rodney HMS Monarch Rum er et godt, gennemmodnet og vellavet produkt, som byder på pæn dybde og en god kompleksitet. Og hvis man har en sød tand, så vil jeg sige, at det er en af de bedre sødet romaftapninger på markedet.

- Romhatten.dk

En søstærk rom fra St. Lucia, udviklet og tappet eksklusivt til Danmark! Admiral Rodney HMS Monarch er opkaldt efter skibet af samme navn, som bl.a. deltog i Slaget om Skagerrak. Rommen er lavet på melasse og destilleret på kolonnekedler, hvorefter den er lagret på både bourbonfade og portvinsfade, hvilket giver den fyldige rom masser af rød frugt og et strejf af sødme.

Farve: Mahogni.
Duft: Noter af rosiner og vanilje og et touch af røde bær.
Smag: Blød og sødmefuld med behagelig farin, konfekt og kandiseret frugt inden en lang eftersmag stjæler showet med hint af egetræ og varme krydderier i en balanceret og kompleks oplevelse.

Flere detaljer

Advarsel: Sidste enheder på lager!

DKK 449,00

-DKK 50,00

DKK 499,00

Yderligere information

Siden 1972, hvor St. Lucias to eneste destillerier gik sammen om grundlæggelsen af St. Lucia Distillers, har de løftet sig fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste rom. Destilleriet producerer alt fra superpremium rom til cremelikører på rom og har stor succes med det. Så stor, at destilleriet har vundet et hav af internationale priser og er blevet kåret til verdens bedste romdestilleri.
Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på St. Lucia med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration. Hurtigt blev rommen dog mere lønsom end selve sukkerproduktionen.

Rommen produceres som udgangspunkt ved at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. Fermenteringen varer på St. Lucia mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én kolonnekedel. Afhængig af hvilke kedler, der bruges, ændres rommens profil.
St. Lucia lagrer destilleriets rom på egetræsfade af hvid, amerikansk eg. Fadene er på 200 liter. I mindre mængder – til de eksklusive romtyper – bruges også portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade.
Når man lagrer spiritus i troperne, speedes modningen op med noget, der ligner 2 ½ gang i forhold til Europa - på grund af den højere temperatur og luftfugtighed. Dette betyder, at rom over 10 år ofte bliver meget træede og tanninholdige. På St. Lucia blender man derfor næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen.
St. Lucia rom er så ren som næsten muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Ingen sukker, likør, brandy, sherry eller andre svinkeærinder.

30 andre produkter i den samme kategori: