Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud!  BLACK TOT 40 YEARS Forstør

BLACK TOT 40 YEARS

Ny

Black Tot Rare Old Aged 40 Years er noget så sjældent som en 40 år gammel rom fra Guyana. Den blev destilleret helt tilbage i 1975! Rommen er en slags efterfølger til Black Tot Last Consignment, og selvom den britiske flåde nok sjældent fik serveret ren Guyana-rom (og da slet ikke ved denne alder), så synes vi bestemt det er en værdig successor. Mørk, kraftig og koncentreret som få andre! Rommen er selvfølgelig tappet ved fadstyrke, som i dette tilfælde er kommet ned på 44,2% alkohol.

Farve: Tæt mahogni.
Duft: Tæt duft af lakrids, stjerneanis, sort peber, brændt eg og melasse. Virkelig mange lag! Bagerst fornemmes cigarrøg og tjære. Heavy stuff.
Smagsnoter: Superkoncentreret med masser af melasse, egetræ, tobak, lakrids, brændt kanel og nærmest alle krydderier, vi kan komme i tanke om.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Navnet Black Tot vækker en særlig følelse til live hos historie-interesserede romfans. Navnet kommer fra den skæbnesvangre Black Tot Day – 31. juli 1970 – som var dagen, hvor den britiske flåde for sidste gang gennemførte den flere hundrede år gamle tradition med daglige udskænkninger af rom. På dette tidspunkt var det gået op for flertallet, at en daglig udskænkning af 7 cl stærk rom (54,5%) var uforligelig med atom-ubåde og missiler, og fra da af blev flådens resterende rom-lager fyldt på stentøjsflakoner og opmagasineret, kun til brug ved særlige lejligheder som royale bryllupper eller diplomatiske begivenheder. Og således var flåderommen mere eller mindre glemt i årtier, indtil Sukhinder Singh fra Elixir Distillers (se nedenunder) fik fingrene i et par af de originale flakoner med den ægte navy-rom fra 1970. Den sjældne navy-rom blev tappet under navnet Black Tot, og senest har Sukhinder og holdet bag Elixir Distillers også kreeret et moderne blend, inspireret af den gamle, oprindelige rom.

Blender- og aftappervirksomheden Elixir Distillers er grundlagt af de to brøde Sukhinder og Rajbir Singh, som også står bag butikken The Whisky Exchange. De bruger deres store erfaring fra stort set alle afkroge af spiritusverdenen til at fusionere det traditionelle håndværk med en umættelig sult efter at eksperimentere og forny. Hovedfokusset ligger helt bestemt på skotsk whisky, men også japansk, irsk og amerikansk whiskey samt tequila og rom har fundet vej ned i Elixir Distillers’ smukt designede flasker. Blandt de mest bemærkelsesværdige brands finder vi Elements of Islay, Port Askaig, Single Malts of Scotland og Black Tot.

Oprindeligt hed firmaet Specialty Drinks, og navnet skiftede først til Elixir Distillers i 2017 – men hvis de to brødre blender og tapper whisky, hvor kommer så ”Distiller”-delen ind? Jo, i 2018 annoncerede de planer om at bygge et nyt destilleri på Islays sydkyst. Fremtiden ser lys ud for fans af røg og tørv!

Advarsel: Sidste enheder på lager!

DKK 15.850,00

30 andre produkter i den samme kategori: