Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Graham's The Tawny Forstør

Graham's The Tawny

Ny

5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
4 STJERNER i Smag & Behag
5 STJERNER af Thomas Ilkjær i Politiken
9 af 10 POINTS af Jørgen La Cour-Harbo i Nordjyske Stiftstidende
5 STJERNER - UGENS VIN - af Henrik Steen Andersen i Politiken
5 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk SØLVMEDALJE - Best in Class ved International Wine & Spirits Competition 2008
5 af 5 Stjerner i www.vinavisen.dk
4 Stjerner i Fyens Stiftstidende

Flere detaljer

DKK 169,00

Varen bliver ikke solgt enkeltvis. Du skal mindst vælge 2 antal af varer.

Mængderabat

AntalRabatDu sparer
6 DKK 69,00 Op til DKK 414,00

Yderligere information

Duften har lækre toner af tørrede frugter, valnødder, karamel, kakao, krydderier og læder. Smagen er sødmefyldt med masser af modne tanniner og en fin medium syre, som afbalancerer vinen. Eftersmagen har fine nuancer af valnødder og karamel.

Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era."


Grahams The Tawny er klassificeret som en Tawny Reserve, hvilket betyder, at den skal lagre minimum 7 år. Denne lagring sker typisk på 550 liters egetræsfade, der stilles i et lokale, som er en lille smule varmere end den klassiske portugisiske lagringskælder. Dette øger koncentrationen af vinen, hvorved den bliver mere tæt og koncentreret. The Tawny kan måske netop derfor med rette kalde sig for THE Tawny!
Vinifikation
Lagrer 7 - 9 år på 550 liters egetræsfade.

12 andre produkter i den samme kategori: