Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Glen Scotia 8 Years Old Campbeltown Festival 2022 56,5 % Forstør

Glen Scotia 8 Years Old Campbeltown Festival 2022 56,5 %

Ny

The Campbeltown Malts Festival løber af stablen hver maj, og det er naturligvis anledning til en særligt god aftapning fra Glen Scotia. 2022-udgaven er en 8 år gammel single malt whisky lavet på kraftigt røget malt og destilleret i 2013. Den er lagret syv et halvt år på first-fill bourbonfade og har så fået en 12 måneders finish på pedro ximenez-sherryfade. Til sidst er den tappet rå og ufortyndet: ved 56,5% alkohol.
 
Farve: Dyb gylden.
Duft: Rigtig Campbeltown-duft af udslukt strandbål, mørk sirup og krydderier. 
Smagsnoter: Kraftig og intens, med salte, maritime noter og tørv – men også en behagelig sherrysødme.
 
Serveringsforslag: Bør nydes rent. Giv den evt. en lille dråbe vand.

Flere detaljer

DKK 695,00

Yderligere information

Glen Scotia ligger i Campbeltown i det sydvestlige Skotland. Området var i gamle dage kendt som verdens whiskyhovedstad, men i dag ligger der kun 3 aktive destillerier: Springbank, Glengyle (Kilkerran) og Glen Scotia. Her har det lille destilleri lavet whisky siden 1832, dog med mange afbrydelser undervejs. I dag ejes det af Loch Lomond Group, og destilleriet har produceret kontinuerligt siden 1999, men ikke på fuld kapacitet. Så sent som 2011, hvor whisky-boomet allerede var godt i gang, lavede Glen Scotia kun 130.000 liter, selvom kapaciteten er på omkring 800.000. Mon ikke de har sat produktionen lidt i vejret nu? Vi håber det!

Stilen er medium-fyldig og salt, til tider med besøg af små, flygtige røgpust. Glen Scotia laver nemlig både urøget og medium-røget whisky, dog med det overvejede fokus på det førstnævnte.

30 andre produkter i den samme kategori: