Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Mackmyra Brukswhisky 41,4% Forstør

Mackmyra Brukswhisky 41,4%

Ny

Aromaen af sødmefuld karamel, lakrids, banan, mint, vanilje og en smule citrus er en særdeles lokkende kombination. På tungen får du friske, frugtige indtryk med hint af sort peber, røde bær, bourbon, vanilje, kaffe, krydderier, lakrids og en smule let røg. Eftersmagen slutter af med en smule hø, æblekage og krydret egetræ.

Tanken om et svensk whiskydestilleri opstod egentlig, fordi der slet ikke var nogle svenske whiskydestillerier tilbage i 1998. Mackmyra Destilleriet, som ligger ca. 1 times kørsel nord for Stockholm, blev grundlagt i 1999. Bag projektet stod fire unge ingeniørstuderende. Den gode idé opstod under en skiferie i Sälen – i dag er der ingen af dem, der kan huske, hvem der fik idéen, men realiseret, det blev den. Det viste sig samtidig, at Sverige var et oplagt sted sted at åbne et whiskydestilleri. For faktisk har Sverige gode betingelser for whiskyproduktion: Landet har adgang til noget af verdens reneste vand, som er udgangspunktet for god whisky. Svensk byg udvikler derudover en særlig sødme pga. landets lange sommerdage. Og endelig har svensk egetræ en anden karakter end amerikansk egetræ, som whiskydestillerierne ellers ofte bruger. De svenske egetræer vokser kun langsomt i det barskere klima og får en lidt grovere karakter, som går rigtig fint i spænd med sødmen fra byggen. Sverige er det største enkeltstående whiskymarked i verden, hvis man deler de største markeder op i stater. Svenskerne er og var vilde med Mackmyra. Da destilleriet blev listet på Systembolaget, lå folk i kø udenfor om natten for at købe den, og man skrev i aviserne, at sidst dette var sket i Sverige, var da en popgruppe ved navn Beatles havde gæstet nationen… Siden da er Mackmyra blevet voksent, og er i dag er det et rigtigt destilleri på højde med de førende skotske, både hvad kapacitet og kvalitet angår.

200 liter har ligget på first fill bourbonfade i fem år. De er blevet blandet med 100 liter på svensk egetræ, som også er first fill. Derudover 100 liter på sherryfad og 200 liter på gamle bourbonfade, som bidrager med en smule tørv. Alt er first fill.

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

DKK 349,00

30 andre produkter i den samme kategori: