Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tilbud! Santa Lucia Rum 1931 43% III edition Forstør

St. Lucia Rum 1931 43% III edition

Ny

FLOTTE UDMÆRKELSER TIL
ST. LUCIA 3RD EDITION I DANMARKS
STØRSTE BLINDSMAGNING AF ROM I
WHISKY & ROM MAGASINET - MARTS!
115 caribiske rom blev testet, og St. Lucia 1931 3rd Edition kom ind
på en flot 2. PLADS OG FIK 94 POINT. St. Lucia 1931 3rd Edition blev
samtidig kåret som Bedste Destilleriaftapning og Bedst til Prisen.
I smagepanelets kommentarer til de flotte 94 point skriver de:
”Meget aromatisk og fyldig i smagen. Den ligger tungt, men samtidig også
let, perfekt sipping rom.”

Af de rommærker, H.J. Hansen sælger flest af, nemlig Ron Zacapa kan
nævnes, at deres markant dyrere XO fik en delt 7. plads, Ron Zacapa
Reserva Limitada 2014 ikke kom blandt de 15 bedste, og Ron Zacapa 23
ikke kom blandt de 25 bedste rom.

Flere detaljer

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

DKK 599,00

Yderligere information

Siden 1972, hvor Santa Lucia-øens to eneste destillerier gik sammen om at lave Santa Lucia Distillers, er de gået fra stereotyp masseproduktion til i dag at producere nogle af verdens bedste rom. Destilleriet, der ligger i Roseau-dalen på øen, laver alt fra superpremium rom til cremelikører på rom. Med så stor succes, at da Santa Lucia Distillers i sommeren 2013 talte op, havde de modtaget ikke mindre end 209 internationale medaljer for deres fremragende romvarianter. Herunder er de blevet kåret til verdens bedste romdestilleri og har vundet fire romtrofæer, fem dobbeltguld og 79 guldmedaljer... Historisk set efterlod europæernes efterspørgsel på sukker de lokale på Santa Lucia med biproduktet melasse, som de producerede rom af i det 17. og 18. århundrede. I starten blev rommen mest drukket af slaver og sømænd, hvor sømændene havde krav på en daglig ration. Men hurtigt blev rommen mere lønsom end sukkerproduktionen… Siden sukkerproduktionen på Santa Lucia stoppede i 1962 har man importeret melassen fra primært Guyana. For nyligt har man dog plantet 5 ha med sukkerrør, og flere vil følge. Rommen produceres som udgangspunkt ved, at varmt vand tilsættes melassen. Mæsken hældes over i ståltanke, hvor gær tilsættes, og sukkeret omdannes til alkohol. Fermenteringen varer på Santa Lucia mellem 24 og 30 timer. Herefter destilleres væsken i fire forskellige kedler – tre pottstills og én kolonnekedel. Afhængig af hvilke kedler, der bruges, ændres rommens profil. Santa Lucia lagrer destilleriets rom på egetræsfade af amerikansk hvid eg, som man tidligere har lagret amerikansk whisky på. Fadene er på 200 liter. I mindre mængder – til de eksklusive romtyper – bruges også portvins-, vin-, sherry-, madeira- og Sauternesfade. Når man lagrer spiritus i troperne, speedes modningen af denne op med noget, der ligner 2½ gang i forhold til Europa, på grund af den højere temperatur og luftfugtighed. Det betyder, at rom over 10 år ofte bliver meget træede og tanninholdige. På Santa Lucia blender man derfor næsten altid gamle fade med nyere fade, så der kommer en fin balance i blendet – og derfor skriver man heller ikke alder på rommen... Santa Lucia rom er så ren som næsten muligt. Ud over lidt karamel for farvens skyld tilsættes intet andet. Ingen sukker, likør, brandy, sherry eller andre svinkeærinder.

30 andre produkter i den samme kategori: