Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Millevite Moscato d'asti Forstør

Millevite Moscato d'asti

Ny

beskrivelse på vej..

Flere detaljer

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

DKK 119,00

Yderligere information

Det store spring
Efter tre skønne år og ferier man bare ikke ville hjem fra, begyndte vi at overveje, om det var muligt at skifte vores liv i
Danmark ud med et liv på vingården i Piemonte. Turde vi udleve den drøm, som vi hele tiden havde haft, men som vi næsten ikke turde sige højt? Turde vi hoppe ud af hamsterhjulet og prøve noget helt andet?
Først luftede vi tanken overfor vores nærmeste, og alle bakkede de op om vores drøm. Derfor tog vi i efteråret 2020 en stor men befriende beslutning… Vi tør godt! Vi gør det!!
Vi fik lejet vores hus ud fra 1. april, men allerede i starten af februar 2021 lejede vi en lille lastbil, som vi pakkede med de ting, som vi vidste, vi skulle bruge. Så satte vi kursen mod Piemonte og vores nyistandsatte paradis. Vi fik meldt Liv, vores datter på 11 år, ind i en nærliggende international skole og holdt møder omkring vores vinmarker. Derfor var vi 100% klar, da vi den 1. april tidlig om morgen kørte afsted i to biler pakket med vores nye liv, to hunde og en kat.
Et nyt liv
Hvad skulle vi så lave i Italien? Vi skulle selvfølgelig tage os meget mere af produktionen af vores egen vin. Tidligere
havde vi produceret og aftaget den mængde vin, som kunne dække husets og de nærmeste venners behov (6-900
flasker af Nebbiolo samt ca. 300 flasker Moscato D´Asti). Resten af druerne blev solgt til andre vinproducenter.

Nu producerer og sælger vi Langhe Nebbiolo, Chardonnay, Moscato ´D Asti samt Grignolino. Alle vores vine er lavet på
druer, der er håndplukket, presset, lagret og håndtappet samt proppet, sat etiket på og pakket i hånden. Alt arbejdet
er udført af vores lille ”familie” samt Bisso, Alberto, Olga og Irina (Olgas mor).
Yderligere har vi Moretto (mexikansk Nebbiolo – Bisso mener at Nebbiolo oprindelig kommer fra Mexico, så den
glæder vi os til at høste til næste år), Favorita samt en lille del Dolcetto. Næste år vil vores ældste vinstokke, Moscato,
fra 1935 blive udskiftet til flere Grignolino samt Chardonnay.
Sammen med Bisso bruger vi mange timer på både at smage vinen til og vi står i fællesskab for al planlægning og
produktion omkring vores marker. Vi har bl.a. lavet nogle af markerne om, så vi i fremtiden vil producere ca. 25.000 flasker om året.
Vinen og alt det andet…
Vinen er det, der fylder mest i vores nye liv, men vi kan så meget andet.
Olivenolie: Vi har i år plantet 50 nye oliventræer, så vi nu i alt har over 100 registrerede og godkendte oliventræer.
Disse træer gør det muligt for os at etablere en egentlig produktion af olivenolie på gården. Al olivenolie er økologisk, og hver enkelt oliven bliver håndplukket og kørt til møllen. Olien bliver derefter håndtappet og sat etiket på, på gården i løbet af oktober.
Pastaen: Nogle af vores nære venner producerer deres egen pasta med fokus på traditionen og det gode håndværk.
Pastaen bliver æltet, tørret, skåret i hånden og pakket i små fine æsker. Både mel og æg er økologisk. Denne skønne pasta måtte vi naturligvis have med på vores liste af spændende produkter.
Crema di Nocciole: Familien til et hold andre gode venner står bag produktionen af vores Crema di Nocciole. Nødderne der bruges til den lækre Crema di Nocciole er fra egen marker, produktionen foregår på en lille fabrik på toppen af bjergbyen Benevello og der bruges kun naturlige råvarer. Crema di Nocciolen laves efter de gamle opskrifter og følger derved en gammel tradition. Vi har fået lavet to slags Crema di Nocciole; en mørk udgave, som hele familien kan nyde, og en mere børnevenlig lys udgave.
Nødder: Af nødder har vi valgt den helt traditionelle hasselnød, som er ristet og som dufter og smager af chokolade. Vi har også lavet en let saltet ristet hasselnød. Begge slags nødder er perfekte som snack til bordet. Vores drøm om at lave noget, der havde oprindelse i Piemonte og noget, der gav mening, er gået i opfyldelse. Vi har sammen skabt virksomheden Millevite, og navnet er ikke tilfældigt. Millevite betyder på italiensk 1000 liv, men for os betyder navnet meget mere end det. Millevite er nemlig skabt af vores døtres to navne: Mille (1000) og Liv (vite på italiensk), og de to piger er den allerstørste drivkraft bag vores drøm, som vi nu udlever.

30 andre produkter i den samme kategori: