Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Kopke 10 Years Old White Port Forstør

Kopke 10 Years Old White Port

Ny

En aldeles fremragende fadlagret hvid port i en kvalitet, som Kopke har kunnet opnå ved at anvende en for klassen høj gennemsnitsalder i blandingen. Desuden trækker man på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor Kopke tilhører en lille elite.

Idet portvinen alene er lavet på grønne druer (bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega) fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Som med andre fadlagrede portvine med aldersangivelse, er denne hvide port et sammenstik af en lang række årgange fra Kopkes imponerende beholdning af gamle fade. Chief blender, Carlos Alves, fortæller, at gennemsnitsalderen på vinen ligger et sted mellem 10 og 20 år, hvilket forklarer intensitet, kompleksitet og en ’løftet’ syre, der er langt over, hvad man kan forvente af en 10 år gammel portvin.

Duft og smag er intens med et herligt potpourri af tørret frugt, crème brûlée, nødder, røg, muskat, cedratskal, pomerans, samt en underliggende frugt på 2. violin med galia-melon og syltepære. Sødmen er flot matchet af syren, så helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har forbilledlig længde.

Serveres ved 10-15° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, at man ikke har drukket denne vin før nu.

DKK 199,00

30 andre produkter i den samme kategori: