Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Blossa Gløgg 21% Rom Forstør

Blossa Gløgg 21% Rom

Ny

Baseret på hvidvin, moscatelle og mistela og sødet med fint sukker og Blossas egen krydderblanding - og ikke mindst spædet op med både lys og mørk rom. Det sikrer en krydret duft og intense noter af tørret frugt, rom og honning.

Flere detaljer

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

DKK 89,00

Yderligere information

I 1800-tallets Stockholm var Johan Daniel Grönstedt et stort navn, i hvert fald når det kom til cognac, portvin – og glögg. Han var vinhandler og blandede sine velrenommerede glögg på forretningens hedvine, cognac og egne krydderiblandinger.  
I gløggens spæde ungdom var det en drik for eliten. Det var dyrt, ikke mindst når krydderierne kom fra den anden side af Jorden og skulle transporteres i træskibe med sejl. Heldigvis blev den lunende væske mere tilgængelig for det bredere masser i slutningen af 1800-tallet, og i de nordiske lande blev den udvikling taget godt imod. Udviklingen skete ikke mindst i takt med, at krydderier som kanel, nelliker, kardemomme og ingefær blev til at komme i nærheden af for høj som lav. Masserne kastede sig over Grönstedts opskrifter, og den dag i dag bliver de stadig brugt af Blossa.
I Sverige er Blossa uden tvivl langt det mest kendte navn inden for gløggens vide verden med et ry, som forpligter. Derfor er ingredienserne da også i orden. De altafgørende krydderier trækker i likør i fire uger og modnes i yderligere tre måneder. Derfor har Blossa da også deres egen Masterblender ansat. Åsa Orsavärn hedder hun, og det er hende, der sikrer, at Bossa lever op til det fine renomme. Vin er som bekendt ikke ’bare’ vin, og derfor skal krydderiblandingerne justeres løbende. Åsa skal år efter år ramme den rette balance mellem vin og krydderier - en opgave, der tages meget seriøst.
Alle Blossas gløgg lavet ud fra samme grundprincip. Kryddernelliker, kardemomme og ingefær kommer fra udvalgte producenter i Kina og Guatemala, mens hedvinene produceres i Spanien og giver gløggen sin karakteristiske smag af frugt og rosiner.

30 andre produkter i den samme kategori: