Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Nedsat pris! Amarone Villa Rizzardi, Guerrieri-Rizzardi, DOC Classico Forstør

Amarone Villa Rizzardi, Guerrieri-Rizzardi, DOC Classico

Ny

 5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Lys og underspillet, den kræver lidt tid i glasset. Lidt søde bolcher og florale elementer, spiller sammen med den lidt overmodne røde frugt. Old school stil i glasset, hvor der er sødmefuld frugt og underliggende spil af gammel cigarkasse. En elegantier på banen, som man nyder at følge." 

93 POINT - DIN VIN GUIDE
Umådelig kraftig og koncentreret vin med en karakteristisk og tiltrækkende duft.

Flere detaljer

DKK 375,00

-DKK 50,00

DKK 425,00

Yderligere information

Vinhuset Guerrieri-Rizzardi er uden diskussion den mest prestigefyldte producent i det fremragende og samtidig meget smukke Veneto-område. Huset er samtidig blandt de mest ansete i hele Italien. Familien Guerrieri-Rizzardi har været kendt og forbundet med vinavl i mere end to århundreder, og huset er den dag i dag en af de betydeligste jordbesiddere i Veneto-området.

Ved udelukkende at benytte sig af egne marker kan det gamle familiefirma kontrollere, at dyrkningen foregår efter økologisk principper, samtidig med at man har mulighed for at eksperimentere.

En speciel og naturren procedure hos Rizzardi er udnyttelsen af biproduktet græs. Når plænerne ved de forskellige ejendomme er slået, bliver græsset enten gemt til brug som fremtidig humus eller også pløjet ned i jorden, hvor dets kemiske sammensætning passer fint som naturlig gødning og næring for vinstokkene. Smagen fra græsset vil derefter langsomt gengives i vinen som en duft af friske krydderurter.

Den omhyggelige indstilling til markplejen går igen i alle led af fremstillingsprocessen. Opkøb af de optimalt beliggende marker, investering i det rigtige tekniske materiale og vedligeholdelse af det bestående, samt ovennævnte bestræbelser på et rent økologisk vinbrug, er Guerrieri-Rizzardis kendetegn.

Amarone, der er en af Guerrieri-Rizzardis specialiteter, hører blandt de mest originale og ansete DOC vine i Veneto. Fremstillingen er på mange måder unik, idet der udelukkende anvendes særligt udvalgte druer, der efterfølgende lufttørres, til de mest af alt minder om rosiner.
Vinifikation
Meget langvarig gæring, da den først finder sted i januar-februar måned ved naturligt lave temperaturer på omkring 10-12 grader. Lagres normalt i 36 måneder på egetræsfade, og tappes, efter en skånsom klaring med æggehvider og uden yderligere filtrering,

  
LeverandørGuerrieri-RizzardiLandItalien
OmrådeVenetoUnderområdeValpolicella
Type/FarveRødvinÅrgang2010
Drue10% Barbera
18% Corvina
30% Rondinella
42% Corvinone
DyrkningTraditionel
ServeringsforslagMørkt kød
Oste - kraftige
Krydrede retter
Alkohol16,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.ProptypeKork
PakningKartonFlasker pr. Colli6

30 andre produkter i den samme kategori: