Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
PLANTATION Trinidad 2009 51.8% Fri Fragt Forstør

PLANTATION Trinidad 2009 51.8%

Ny

Endelig er næste udgivelse i Plantations Vintage ”Birds of Paradise”-serie landet! Denne gang får de andre fugle selskab af en Scarlet Ibis, som er et symbol på Trinidad & Tobago og naturligvis pryder flaske og æske til en Trinidad-rom.

Plantation Trinidad Vintage 2009 kommer fra Trinidad Distillers Limited. Den er tappet ved 51,8% alkohol (uden tilsat sukker) efter i alt 12 års lagring. De første 11 år har den tilbragt på 200-liters ex-bourbonfade i destilleriets egen kælder i Trinidad, hvorefter rommen tager turen over Atlanten for at ligge 1 år på Maison Ferrands fade af fransk eg. I alt indgår der 24 fade i aftapningen.

Til nørderne kan oplyses, at det totale indhold af volatile substances er 525 g/hL AA og ester-indholdet 205 g/hL AA.

Farve: Gylden.
Duft: Giv den gerne 10 minutter i glasset, så vælter det frem med flotte noter af vanilje, karamel, kaffebønner og kandiseret frugt. Der er masser af friskopskåret egetræ og bagved en elegant floralitet.
Smagsnoter: Tæt og kompleks, med power, afstemt naturlig sødme, mandel og orgeat, citrus og egetræ.

Serveringsforslag: Bør nydes rent og vinder i kompleksitet hvis den får lov at åbne sig i glasset over 10-15 minutter.

Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet.

Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter.

Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.

DKK 585,00

14 andre produkter i den samme kategori:

3 Relaterede produkter